Äspered gick segrande ur dagens match.

Som vi befarade så blev matchen så tuff och hård som vi förutspått. Vi startar matchen bäst med ett bra passningspel på en otroligt dålig plan så det var starkt gjort att vi klarade spela det spel vi gör.

Hela första halvlek för vi det lilla spel som planen tillåter men vi har förtvivlat svårt att få till några farligheter denna dag. Äspered i sin tur ägnar sig av långbollar hela tiden men även dom har svårt att få till något bra avslutningstillfälle.

0-0 är ett resultat i halvlek som väl speglar matchenbilden.

Vi pratar om att vi ska söka ett rakare spel med mer tufft arbete i frontlinjen under halvtidsvilan och se till att att vara etta på andrabollarna.

Direkt när andra halvlek startat så tappar vi bollen på mittplan och snabbt som ögat spelar sig Äspered igenom ett lite förvånat och sovande försvar med följden att 1-0 kommer. Detta i 46 minuten och vi får nu se till att våga släppa loss alla tyglar för att komma ikapp.
Vi pressar på bra men Äspered är riktigt bra denna dag med farliga omställningar vilket gör att Sandra i målet sätts på prov flera gånger via frilägen.
Vår press blir inte så stark som vill få till den och i 68 matchminuten så gör Äspered 2-0 med ett identiskt anfall vilket resulterat i 1-0.

Dagens match kunde med ett bättre anfallspel kanske slutat annorlunda men i rättvisans namn så var Äspered värda segern efter deras andra halvlek då dom skapade flera lägen att avsluta och vi inte riktigt gick att känna igen från senaste matchen.

Det är bara att ta nya tag i nästa match som spelas på sjöbovallen den 10 maj, då i DM mot Skövde KIK som spelar i Div 2 detta år. Detta blir en fin chans att visa vår rätta kapacitet efter dagens olyckliga förlust.

Vår bäste spelare i dag var Cornelia Börjesson ihop med Anna-Karin Eliasson och Evelina Andersson.